Bringing a wider perspective to city living

View from the park

We’re improving access around One The Elephant for residents and the wider community. This means including high quality streetscapes and public realms within the overall design, as well as space for street level retail and commercial businesses.

We’ve also thought hard about how to bring the greenery that surrounds the building inside. Equipped with a 24 hour concierge, the reception area of One The Elephant will be a large, informal and welcoming space with distinctive design features including comfortable seating, library feature walls and a green wall– the perfect place to meet your friends and neighbours.

There is also a ‘green roof’ for growing produce, and a communal reading garden linking the tower with the pavilion. This unique space will provide a more private oasis for residents, as well as a play area for the under-fives, away from the hustle and bustle of central London living.

The first floor will have a large function room overlooking the reading garden, for hire by residents. Equipped with cooking and washroom facilities, it will provide a unique place to hold celebrations, club meetings and residents’ events.

Other amenities will include bicycle spaces for everyone, and parking spaces with electric car charging ports. The first residents in each home will also receive three years’ free car club membership.